Kinderactiviteiten

In de Drôme kan je zwemmen, kanoën, bergklimmen, via ferrata, ezelrijden en nog veel meer. Maar ook bij de gîte ‘Les Granges’ is veel te doen. Je kunt dammen bouwen in de rivier, een eigen hut maken, fossielen zoeken, vuurtje stoken en eindeloos schommelen…….

Zwemmen in een zwembad kan op 10 minuten rijden (bar/restaurant met een zwembad). En op 25 km afstand (20 min rijden) is een meertje met een klein strand met friet en ijsjes. In de verschillende beken kan je spelen en dammen bouwen of een voettocht in de rivieren door de bergkloven maken. Het riviertje de Roubion ligt op 3 minuten lopen vanaf het huis.

Als je liever thuis bij de gîte blijft dan is er een klein en groot opblaaszwembad, een zandbakje en er zijn vele spelletjes: tafeltennis, jeu de boules, badminton, skittel maar ook kleurpotloden of bijvoorbeeld memorie.

Maar als je rond de 12 jaar of ouder bent, kan je een Via Ferrata parcour klimmen, dat is een klautertraject met trappen en kabels langs steile rotsen. Bij de VVV in La Motte zijn er klimtuigen en helmen te huur. Het is geschikt voor iedereen zonder hoogtevrees en met stalen zenuwen…..zie daarvoor de pagina op deze site Via ferrata en Bergklimmen.

Op http://www.drometourisme.com/ en http://www.toerisme-frankrijk.nl/Rhone-Alpes/kinderen/ zijn verdere suggesties te vinden voor activiteiten met kinderen.

En zie ook: Avonturenpark bij Dieulefit (20 km van Bouvières) http://www.springintveld.be/avonturenpark_30/dieulefit_29471/kinderen.asp

Ezeltochten bij Bourdeaux http://www.ane-et-rando.com/tzigane/

Kanoën, Klimmen, Mountainbiken http://www.eauxvivesaventure.com/ en http://www.acroconcept.fr/